Заробіток на аліментах: Черговий конфлікт за дитину набирає обертів в Одесі



Попри офіційні висновки правоохоронних органів та численних експертів, місцева мешканка Ксенія публічно звинувачує свого колишнього чоловіка у неадекватності, наркоманії, та домашньому насильстві. Про це йдеться в розслідуванні vybir.media.

Ця історія починалася доволі щасливо. Подружжя Павла та Ксенії Мараховських зареєструвало свій шлюб у червні 2014-го в Одесі. Чоловік багато працював, аби забезпечити родину житлом та усім необхідним. Маленький Ернест народився 25 січня 2018 року в Женеві. Нічого не пророкувало сумних подій, які сталися вже за кілька тижнів. Конфлікти в родині почалися після переїзду до Женеви матері Ксенії – Елеонори, яка постійно звинувачувала свого зятя у тому, що той багато працює. У квітні того ж року подружжя планувало приїхати в Україну, аби оформити хлопчику документи та охрестити. Саме тоді розлад у подружжі сягнув апогею.

Родині батька дитину не показували, мовляв «до хрестин не можна», а на саме хрещення не пустили нікого, окрім власне хрещених та матері Ксенії. Батьків Павла просто не пустили до церкви. На такі інциденти родичі спочатку реагували спокійно, думали минеться. Втім, вже 25 травня, на день народження сина, Павла просто не пустили додому. Чоловік переночував у готелі, а далі ця справа розгорталася на сторінках кримінального провадження.

Вже наступного дня він прийшов дізнатися з якої причини його не пустили додому, але дружина з матір’ю забрали у нього телефон та почали провокувати на конфлікт, знімаючи усе на телефон. Саме ці відеозаписи послугували доказовою базою для розслідування справи.

Фото: скріншот
Ще один цікавий факт – адвокат жінок з’явився миттєво, – ніби знав про ситуацію завчасно, що одразу видалося підозрілим. Саме він повідомив поліції, що чоловік перебував у стані чи то алкогольного, чи то наркотичного сп’яніння і поводився дуже агресивно. Потім це стане ключовим пунктом звинувачення. На щастя, того ж дня, 26 травня, для спростування обвинувачень, Павло пройшов експертизу, яка жодних слідів ні алкогольного ані наркотичного сп’яніння не виявила.

Фото: скріншот
Крім того, через 5 днів, 31 травня, проти Павла Мараховського за заявою Елеонори Кедрової та Ксенії Мараховської порушили кримінальне провадження за фактом завдання їй, та її донці тілесних ушкоджень:

«…почав смикати, штовхати Мараховську К.Д., почула як він їй та дитині став погрожувати. В якийсь момент він став бігати по квартирі, перекидати речі, громити меблі, ламати двері, при цьому підбігаючи то до неї, то до Ксенії, застосовуючи силу, то раптом несподівано падати на підлогу сідати і дивитися в одну точку – зависаючи на деякий час…», йшлося у звинуваченні.

«Бюро психологічних досліджень» переглянувши відео інциденту дало наступні висновки по ситуації:

«Поведінка Павла є уникаючою та неагресивною, недомінуючою, ставлення терплячим, не конфіктним; має місце емоційна виснаженість поряд з відчаєм та розгубленістю, незначне за амплітудою прояву переживання гніву та обурення, в деякі моменти взаємодії з Кедровою Е.А. потрясіння, втома, ознаки страху. Мараховський П.О. не використовує жодних захисних дій, вербальну агресію. Поведінка не є незвичною, не містить психологічних ознак застосування психотропних речовин або алкоголю..».


Про матір дружини, тещу Павла ідеться наступне:

«Поведінкова та вербальна активність, ініціативність, збудження, переживання гніву та обурення, прояв фізичної агресії у відношенні до Мараховського П.О., наполегливість, негнучкість у відстоюванні своєї позиції, поведінка є домінуючою, психологічна позиція – нападник».


Правоохоронці одразу почали сумніватися у свідченні жінок:

«Допитана в якості свідка Мараховська К.Д. дала подібні по суті, але відмінні в деталях показання, що ставлять під сумнів їх правдивість». Більше того, переглянувши наявні відеозаписи, правоохоронці встановили, що Павло не спричиняв жодних тілесних ушкоджень і не чинив насильства та агресії до вищезгаданих жінок.


Варто зауважити і той факт, що працівники органів відзначили агресивну поведінку матері жінки.

Цікаво, що маючи при собі телефони, обидві жінки навіть не подумали викликати поліцію, а постійно знімали Павла на телефон. Правоохоронці прибули ж за викликом Павла та його батька.

«Ці обставини свідчать про те, що Мараховський П.О. і Мараховський О.Г. самі бажали прибуття наряду поліції на місце, бачили в цьому потребу та були впевнені у тому, що поведінка Мараховського П. законна, і не містить будь-який ознак протиправності. В той же час, утримання протягом чотирьох годин Мараховського П.О. вказує на те, що вони не боялися його, не бачили у ньому агресора і не почували себе як жертви. При постійному доступі до телефону вони навіть не думали телефонувати в поліцію чи швидку допомогу», – ідеться у постанові про закриття кримінального провадження.


Тілесні ушкодження Елеонори Кедрової – тещі Павла, теж викликають великі сумніви, адже на експертизу жінка жодного разу не з’явилася.


«Кедрова Е.А. систематично повідомлялася органом досудового розслідування про необіхдність явки на відповідні дати і час до ООБСМЕ повістками, що надсилалися кур’єрською службою доставки, Укрпоштою, а також із безпосереднім виходом слідчого за адресою проживання жінки для вручення повістки. Проте кореспонденцію Кедрова Е.А. не отримує навмисно.Такі дії жінки та її адвоката Шляпіної Л.М. слідство розцінює як зловживання процесуальними правами, що виразилися в навмисному затягуванні досудового розслідування, а небажання проходження судово-медичної експертизи –сумнівністю травм», – ідеться у тій же постанові.


Кримінальне провадження було закрито у зв’язку із відсутністю у діях Павла складу будь-яких кримінальних правопорушень, але його колишня дружина продовжує розповсюджувати фейкову інформацію про чоловіка та його батьків, і здається, не зупиниться навіть заради власної дитини.


Наразі можна тільки здогадуватися, чи жінки не провокували цей конфлікт із самого початку, аби дискредитувати Павла в очах громади та отримати від чоловіка матеріальну вигоду.

За матеріалами Вибір

Бизнес-школа "MINIBOSS & BIGBOSS"

Бизнес-школа "MINIBOSS & BIGBOSS"
НОВЫЙ НАБОР СТУДЕНТОВ

Популярные "HOT NEWS"