Новації у залізничних перевезеннях


На полігоні у Румунії інженери намагаються модернізувати товарний вагон, який долає відстані швидше і перевозить більше, ніж зазвичай, вантажів. Завдяки нововведенням цей вагон став легшим і чинить менший тиск на колії. Спеціальні датчики та різні новітні технології дозволяють контролювати стан вагону і відстежувати його рух.

Крістіан Ульянов з британського центру залізничних досліджень: “Основні інновації у цьому вагоні – його структура. Вона набагато легша за звичайну завдяки високоміцній сталі, з якої виготовлені головні елементи, такі як балки, рамки, контури.”


Дослідники хочуть переконатися, що швидші потяги не ускладнять життя людям, які живуть поруч із залізницями, отож, вони вимірюють рівень шуму рухомого складу.

Александру Патраску, інженер: “Є кілька способів, щоб зменшити шум. Один – використання звукоізоляції матеріалів у вагонах і на рейках. Ще один спосіб – спробувати зменшити вібрацію рухомого складу.”

Для вивчення вібрацій дослідники розробили недорогі гіроскопи і акселерометри. Вимірювання зношення колій може запобігти аваріям і знизити витрати на технічне обслуговування.

Френсіс Джеймс Франклін, науковий співробітник британського центру залізничних досліджень: “Хтось повідомляє, що є проблема на місці. Я йду і кажу: “Давайте поставимо 50 датчиків, по одному – тут, тут і тут.” А оскільки ці датчики дешеві, ми можемо собі це дозволити. Вони розроблені так, що їх дуже легко встановити на місці. А потім ми збираємо інформацію і аналізуємо її, щоб віднайти проблему.”

Ссылка на источник

Бизнес-школа "MINIBOSS & BIGBOSS"

Бизнес-школа "MINIBOSS & BIGBOSS"
НОВЫЙ НАБОР СТУДЕНТОВ

Популярные "HOT NEWS"