Homo naledi: вчені знайшли рештки нового виду людини


Новий вид пралюдини відкрили вчені у печерах Південної Африки. Там знайшли частини 15 скелетів – це найбільша знахідка рештків прадавньої людини в одному місці. Новий вид назвали Homo Naledi. Naledi на місцевій мові значить “зірка”. Цей вид можна назвати містком між твариною та людиною. Ці істоти жили близько 3 мільйонів років тому. Але вже здійснювали ритуальні поховання.

- Колись ми усвідомили свою смертність та самих себе і ми почали докладати значних зусиль, щоб якось упокоїти тіла своїх друзів, рідних і навіть незнайомих людей, сховати їх від світу. Ми побачили, що ми відрізняємося від інших тварин. І ось тепер, гадаю, ми знайшли вид, представники якого мали такі ж уявлення - заявив професор Вітватерсрандського університету Лі Берджер


Homo Naledi не схожий на жоден тип пралюдей, знайдених у Африці. У нього маленький мозок – не більший, ніж у горили, примітивно розвинутий таз та плечі. Однак форма черепа вже схожа на череп сучасної людини, так само, як маленькі зуби та форма ступні. Таке змішання людських і мавп‘ячих ознак має наново поставити питання: де ж починається людина? – вважають вчені.

Ссылка на источник

Бизнес-школа "MINIBOSS & BIGBOSS"

Бизнес-школа "MINIBOSS & BIGBOSS"
НОВЫЙ НАБОР СТУДЕНТОВ

Популярные "HOT NEWS"