У Сирії помітили “російських бійців”


Низка західних ЗМІ помітила на нещодавньому відео сирійського телебачення про бої біля Латакії бійців, які розмовляли російською. Підтвердження того, чи це були найманці, чи кадрові військові — немає. Однак деякі видання вважають це доводом того, що Москва відправляє до Сирії своїх військових. Увагу фахівців на відео привернуло також те, що в кадрі видно нові БТР-82А, які надійшли на озброєння російської армії лише в минулому році.

Видання The Times пише, що Росія відправляє на захист режиму Башара Ассада озброєння та солдатів. У статті йдеться також, що 20 серпня російський військовий корабель “Ніколай Фільченков” сфотографували, коли він проходив через Босфорську протоку. На його борту було видно багато бронетехніки.



Корабель, швидше за все, прямував у сирійський порт Тартус, де розміщена російська військово-морська база. Утім, це був перший випадок, коли російський військовий корабель відкрито плив через Стамбул з важким озброєнням на борту.

Видання Washington Post теж писало, що Росія, ймовірно, нарощує військову присутність у Сирії. 1 вересня сирійське угруповання “Фронт ан-Нусра”, що є гілкою “Аль-Каїди”, опублікувало зроблені у сирійській провінції Ідліб фото винищувача, що нагадує російський Су-34, і безпілотника російського виробництва.

Російсько-сирійські відносини у військовій галузі тривають вже більше 10 років. У Тартусі розміщена єдина середземноморська військова база Сирії, на території якої російські військові тренують сирійських офіцерів.

Ссылка на источник

Бизнес-школа "MINIBOSS & BIGBOSS"

Бизнес-школа "MINIBOSS & BIGBOSS"
НОВЫЙ НАБОР СТУДЕНТОВ

Популярные "HOT NEWS"